.NP2 Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand NP2
  • Picture Control Utility Picture Control Data Format
  • Instellingsbestanden

Wat is het NP2-bestand?

De NP2-bestandsextensie is gekoppeld aan de Picture Control Utility versie 2.0, een tool voor Microsoft Windows en Mac OS X (macOS) die wordt gebruikt om beeldcontrolebestanden aan te passen en te beheren (NP2-bestandsextensie of npc-bestandsextensie).

Picture Control is Nikons exclusieve functie voor het specificeren van beeldkarakteristieken (instellingen voor NEF / NRW-bestanden). Picture Control-bestanden kunnen naar de Nikon-camera worden geëxporteerd en op de geheugenkaart worden opgeslagen, maar ook weer naar software worden geïmporteerd en aangepast.

Picture Control Utility versie 2.0-software werkt samen met ViewNX- en Nikon Capture NX-D-apps.

Programma's die .NP2-bestanden kunnen openen

Nikon Corporation
Picture Control Utility
Cross-platform
Nikon Corporation
Nikon Capture NX-D
Windows
Nikon Corporation
ViewNX
Windows

Hoe open je een .NP2-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand NP2, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling NP2 moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw NP2-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle NP2-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden