.ZRD Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand ZRD
  • ZEMAX Ray Database
  • Databasebestanden
  • ZEMAX Development Corporation

Wat is het ZRD-bestand?

Bestandsextensie ZRD is voornamelijk gerelateerd aan ZEMAX-software en wordt gebruikt voor het standaard bestandsformaat voor ray-database.

Deze binaire bestanden bevatten volledige informatie (zoals de positie waarop de straal het object raakt, richting van de straal na breking, polarisatietoestand van de straal, enz.) Voor elke straal die wordt getraceerd in een niet-sequentieel systeem. Filterstrings kunnen vervolgens worden gebruikt om specifieke stralen in de database te isoleren.

Programma's die .ZRD-bestanden kunnen openen

ZEMAX Development Corporation
ZEMAX
Windows

Hoe open je een .ZRD-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand ZRD, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling ZRD moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw ZRD-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle ZRD-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden