.MDB Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand MDB
  • Microsoft Access Database
  • Databasebestanden
  • Microsoft

Wat is het MDB-bestand?

De MDB-bestandsextensie is gekoppeld aan Microsoft Access. Microsoft Access is een databasebeheersysteem, onderdeel van Microsoft Office Suite, ontwikkeld door Microsoft Corporation. De MDB-bestanden werden gebruikt door Microsoft Access eerdere versie 2007 voor de belangrijkste databasebestanden. De nieuwste versies van Microsoft Access gebruiken in plaats daarvan de accdb-bestanden voor databases.

Access slaat gegevens op in zijn eigen indeling op basis van de Access Jet Database Engine. Het MDB-bestand bevat databasestructuur en databasevermeldingen (tabellen, velden, tabelrijen). Het kan ook gegevens importeren die zijn opgeslagen in andere Access-databases, Excel, SharePoint-lijsten, tekst, XML, Outlook, HTML, dBase, Paradox, Lotus 1-2-3 of een ODBC-compatibele gegevenscontainer, inclusief Microsoft SQL Server. , Oracle, MySQL en PostgreSQL.

Softwareontwikkelaars en data-architecten kunnen het gebruiken om applicatiesoftware te ontwikkelen en niet-programmeur "power users" kunnen het gebruiken om eenvoudige applicaties te bouwen. Het ondersteunt enkele objectgeoriënteerde technieken, maar is geen volledig objectgeoriënteerde ontwikkelingstool. Sommige andere toepassingen kunnen ook het MDB-bestandsformaat gebruiken voor de databasebestanden, zoals AutoCAD Civil.

MIME-typen
  • application/msaccess
  • application/vnd.ms-access
  • zz-application/zz-winassoc-MDB
  • application/x-msaccess
  • application/MDB
  • application/vnd.msaccess
  • application/x-MDB

Programma's die .MDB-bestanden kunnen openen

DataNumen, Inc.
Advanced Office Repair
Windows
Microsoft Corporation
Microsoft Visual Studio
Cross-platform
Windows
Windows
SAS Institute Inc.
SAS
Windows
Microsoft Corporation
Microsoft Excel
Windows
Windows
Microsoft Corporation
Microsoft Access
Windows
Mac OS
Linux
SAS Institute Inc.
SAS
Linux
Kexi Team
Kexi
Linux

Hoe open je een .MDB-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand MDB, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling MDB moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw MDB-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle MDB-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden