.LCK Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand LCK

Wat is het LCK-bestand?

Bestandsextensie LCK wordt vaak gebruikt voor zogenaamde lock-bestanden, die voornamelijk worden gebruikt als databasetoegangscontrolebestanden, die worden aangemaakt telkens wanneer een database in een programma wordt geopend. Ze zijn bedoeld om de momenteel gebruikte database te "vergrendelen" voor andere gebruikers die ook die database willen wijzigen. Dit bestandstype wordt door veel databasesystemen gebruikt. Deze bestanden zijn niet bedoeld om te worden geopend en slechts tijdelijk te worden gemaakt totdat het werk in de database is voltooid en de database is gesloten.

Als u een vergrendeld .LCK-bestand in uw systeem heeft zonder dat er een database is geopend, betekent dit meestal dat het niet correct is gesloten (crash enz.). Sommige andere programma's, zoals Adobe Dreamweaver, Pegasus Mail, Autodesk Inventor enz., Gebruiken ook vergrendelingen, hoewel het geen databasesystemen zijn. Hun doel is meestal hetzelfde of nauw verwant.

Programma's die .LCK-bestanden kunnen openen

Autodesk, Inc.
Autodesk Inventor
Windows
PremiumSoft CyberTech Ltd.
Navicat for MySQL
Windows
David Harris
Pegasus Mail
Windows
Adobe Systems Incorporated
Adobe PageMaker
Windows
Windows
Windows
Adobe Systems Incorporated
Adobe Dreamweaver
Windows
Microsoft Corporation
Microsoft Windows
Windows
PremiumSoft CyberTech Ltd.
Navicat for MySQL (Linux)
Linux

Hoe open je een .LCK-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand LCK, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling LCK moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw LCK-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle LCK-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden