.ANS Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand ANS
  • ANSI Text Format
  • Tekstbestanden
  • N/A

Wat is het ANS-bestand?

De ANS-bestandsextensie is gerelateerd aan ANSI-kunst, een computerkunstvorm die ooit op grote schaal werd gebruikt op BBSes.

Het is vergelijkbaar met ASCII-kunst, maar opgebouwd uit een grotere set van 256 letters, cijfers en symbolen - alle codes die te vinden zijn in IBM-codetabel 437, vaak uitgebreide ASCII genoemd en worden gebruikt in MS-DOS-omgevingen.

ANSI-art bevat ook speciale ANSI-escape-reeksen die tekst kleuren met de 16 voorgrond- en 8 achtergrondkleuren die worden aangeboden door ANSI.SYS, een MS-DOS-apparaatstuurprogramma dat losjes gebaseerd is op de ANSI X3.64-standaard voor tekstterminals.

Sommige ANSI-artiesten maken gebruik van de cursorbesturingssequenties in ANSI X3.64 om animaties te maken, gewoonlijk ANSImations genoemd.

Programma's die .ANS-bestanden kunnen openen

Notepad++ Team
NotePad++ text editor
Windows
Microsoft Corporation
Windows Notepad
Windows
Windows
Mac OS
Mac OS
Apple, Inc.
TextEdit
Mac OS
The GNOME Project
gedit
Linux
Bram Moolenaar
Vim
Cross-platform

Hoe open je een .ANS-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand ANS, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling ANS moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw ANS-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle ANS-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden