.WS Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand WS

Wat is het WS-bestand?

De WS-bestandsextensie wordt gebruikt door Microsoft WindoWS. Het * .WS-bestand bevat opgeslagen WindoWS-scripts. WindoWS Script File (WSF) is een bestandstype dat wordt gebruikt door de Microsoft WindoWS Script Host. Het laat toe om de scripttalen JScript en VBScript te mengen in een enkel bestand, of andere scripttalen zoals Perl, Object REXX, Python of Kixtart indien geïnstalleerd door de gebruiker. Het WindoWS-scriptbestand is geschreven in een eenvoudig tekstformaat en kan in elke teksteditor worden bekeken.

JScript is een scripttaal voor Microsoft Internet Explorer op basis van ECMA-standaarden. JScript wordt echter ook gebruikt door Active Server Pages en WindoWS Scripting Host.

VBScript is een actieve scripttaal die is gemodelleerd naar Visual Basic. VBScript wordt gebruikt door verschillende Microsoft-toepassingen zoals Internet Explorer, Internet Information Services (IIS), Microsoft Scripting Host enz.

Microsoft WindoWS Script Host is een automatiseringstechnologie voor Microsoft WindoWS-besturingssystemen die scriptmogelijkheden biedt die vergelijkbaar zijn met batchbestanden, maar met een groter aantal ondersteunde functies. Microsoft WindoWS-scripts worden door verschillende malwaretoepassingen, Trojaanse paarden en virussen gebruikt om uw computer aan te vallen. Voer geen WindoWS-scripts uit die niet afkomstig zijn van geverifieerde bronnen of afkomstig zijn van onbekende e-mails.

Programma's die .WS-bestanden kunnen openen

SciTe project team
SciTE
Windows
Notepad++ Team
NotePad++ text editor
Windows
Microsoft Corporation
Windows Notepad
Windows
Windows
Bram Moolenaar
Vim
Cross-platform
Microsoft Corporation
Microsoft Windows
Windows
Apple, Inc.
TextEdit
Mac OS
The GNOME Project
gedit
Linux

Hoe open je een .WS-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand WS, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling WS moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw WS-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle WS-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden