.SID Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand SID
  • MrSID Image
  • Rasterafbeeldingen
  • LizardTech

Wat is het SID-bestand?

De bestandsextensie SID is waarschijnlijk het best bekend vanwege het gebruik ervan voor het LizardTech MrSID-afbeeldingsbestandsformaat. MrSID is een acroniem voor Multi-resolution Seamless Image Database, een krachtige op wavelet gebaseerde beeldcompressor, viewer en bestandsformaat voor enorme rasterafbeeldingen. Deze gegevens kunnen in verschillende GIS-softwaretoepassingen worden bekeken. MrSID is een eigen formaat dat eigendom is van LizardTech, een dochteronderneming van Celartem Technology Inc., een in Japan gevestigd technologiebedrijf dat zich richt op opslag- en distributietechnologieën voor digitale afbeeldingen.

Het MrSID-bestandsformaat is ontworpen om de overdraagbaarheid van enorme bit-mapped (raster) afbeeldingen mogelijk te maken. Het formaat maakt gebruik van discrete wavelet-transformaties (DWT) op een naadloze manier op tegel-subsets van de beeldgegevens en slaat de wavelet-coëfficiënten op in een gegevensstructuur die het efficiënt ophalen van de gegevens ondersteunt die nodig zijn om een gespecificeerde rechthoekige zone van het beeld te genereren op een gekozen ruimtelijk resolutie.

De datastructuur van een MrSID-afbeelding is een set bitvlakken die zijn ontworpen om 'transacties' van afbeeldingsgegevens te ondersteunen door het extraheren en leveren van exact en alleen die bitvlakken die nodig zijn om een weergave te construeren volgens de gewenste scène, schaal of beeldkwaliteit, onafhankelijk van bandbreedtebeperkingen . Het formaat is ontworpen om onmiddellijke weergave en manipulatie van beelden mogelijk te maken, zowel lokaal als via netwerken, zonder aan kwaliteit in te boeten. Het formaat is bedoeld voor gebruik in geografische informatiesystemen (GIS) en software voor satellietbeelden, en is zeer geschikt voor streaming via internet of andere netwerken.

Programma's die .SID-bestanden kunnen openen

Windows
CompeGPS TEAM S.L.
CompeGPS Land
Windows
CoolUtils Development
Total GIS Converter
Windows
ERDAS, Inc.
ERDAS IMAGINE
Windows
Windows
ACD Systems International Inc.
Canvas
Windows
Windows
Mac OS

Hoe open je een .SID-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand SID, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling SID moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw SID-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle SID-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden