.RAR Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand RAR

Wat is het RAR-bestand?

Bestandsextensie RAR is hoogstwaarschijnlijk het best bekend vanwege het gebruik ervan voor een gecomprimeerd archiefformaat gemaakt door RAR, evenals zijn opvolger WinRAR-bestandsarchiveringsprogramma. Het originele programma was alleen beschikbaar voor MS-DOS, maar de nooit-versies zijn beschikbaar voor elke versie van Windows en zelfs voor sommige andere platforms, zoals Linux of Mac.

Net als bij andere gecomprimeerde bestandsarchiefindelingen, zijn .RAR-bestanden datacontainers die een of meer bestanden en mappen in gecomprimeerde vorm opslaan. Gecomprimeerde gegevens kunnen zich in één enkel bestand bevinden of in meerdere gesplitste bestanden (bijv. Archive.RAR, archvie.r01, archive.r02 enz .).

In WinRAR kun je een enorm archief opsplitsen in een paar kleinere bestanden, die volumes worden genoemd. Als u RAR-multi-volumes moet uitpakken, plaatst u ze allemaal in dezelfde map en start u de extractie vanaf het eerste volume. RAR-archieven kunnen ook met een wachtwoord worden beveiligd.

MIME-typen
  • application/RAR
  • application/x-RAR-compressed

Programma's die .RAR-bestanden kunnen openen

Smith Micro Software, Inc.
StuffIt Deluxe
Windows
WinMount International Inc.
WinMount
Windows
Leo Kuznetsov
Zipeg
Windows
win.rar GmbH
WinRAR
Windows
Igor Pavlov
7-Zip
Windows
WinZip Computing, S.L.
WinZip
Windows
Ivan Zahariev
IZArc
Windows
Giorgio Tani
PeaZip
Windows
Mac OS
Smith Micro Software, Inc.
StuffIt Expander
Mac OS
Dag ?gren/WAHa.06x36
The Unarchiver
Mac OS
Leo Kuznetsov
Zipeg
Mac OS
Mac OS
WinZip Computing, S.L.
WinZip
Mac OS
Linux
SourceForge.net
Xarchiver
Linux
Almoko
unrar
Linux
Linux

Hoe open je een .RAR-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand RAR, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling RAR moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw RAR-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle RAR-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden