.IGE Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
  • 2.5 Populariteit
Informatie over het bestand IGE
  • Erdas Imagine Large Raster Spill
  • Graphic Files
  • ERDAS, Inc.

Wat is het IGE-bestand?

Bestandsextensie IGE is gerelateerd aan ERDAS IMAGINE, een software voor het schrijven van geospatiale gegevens, en wordt gebruikt voor zogenaamde Large Raster Spill-bestanden.

Bij het maken van afbeeldingen die meer dan 4GB schijfruimte vereisen in Imagine, wordt een dataset met twee bestanden gemaakt.

De img bevat de traditionele bovenbouw, maar de feitelijke beeldgegevens worden bewaard in een apart niet-HFA-bestandsformaat, normaal gesproken met de extensie .IGE.

Dit is vermoedelijk gedaan om de 32-bits bestandsoffsetbeperkingen van het HFA-formaat te omzeilen, waardoor het onmogelijk is om grote afbeeldingen te adresseren.

Programma's die .IGE-bestanden kunnen openen

Hoe open je een .IGE-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand IGE, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling IGE moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw IGE-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle IGE-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden