.HQX Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand HQX

Wat is het HQX-bestand?

Bestandsextensie HQX is gekoppeld aan het Macintosh BinHex-archiefformaat dat werd gebruikt in eerdere versies van MAC OS-besturingssystemen.

BinHex is de afkorting van "binair-naar-hexadecimaal" en was ooit een algemeen formaat om een bestand van binaire vorm naar een ASCII-tekstbestand te converteren (8-bits binair formaat naar 7-bits ASCII-tekstformaat). Binaire bestanden die zijn geconverteerd naar ASCII-indeling, nemen meer ruimte in beslag, maar raken minder snel beschadigd wanneer ze worden overgedragen tussen systemen. BinHex was erg populair om binaire gegevens als tekstbijlage via e-mail over te dragen.

Het BinHex-formaat was erg populair op het Mac OS 9-besturingssysteem en eerder omdat het gegevens en resourcevork van een bestand combineert en deze tijdens de overdracht bewaart. Het BinHex-formaat maakt gebruik van de compressiefunctie van het RLE-type om het verzenden van repetitieve reeksen van identieke tekens te vermijden.

MIME-typen
  • application/binhex
  • application/octet-stream
  • application/x-tar
  • application/mac-binhex
  • application/x-gzip
  • application/x-winzip
  • application/mac-binhex40
  • application/x-stuffit
  • application/x-zip-compressed

Programma's die .HQX-bestanden kunnen openen

Logiciels & Services Duhem
MacImage
Windows
Windows
Gabriel Valentin Cristescu
ZipZag
Windows
WinZip Computing, S.L.
WinZip
Windows
ESTsoft Corp.
ALZip
Windows
Mac OS
Dag ?gren/WAHa.06x36
The Unarchiver
Mac OS
Mac OS
Mac OS

Hoe open je een .HQX-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand HQX, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling HQX moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw HQX-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle HQX-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden