.DAT Bestandsextensie

Geverifieerde informatie
Informatie over het bestand DAT

Wat is het DAT-bestand?

De DAT-bestandsextensie wordt traditioneel door veel verschillende toepassingen of programma's gebruikt voor hun DATa- of bronbestanden. Databestanden kunnen niet rechtstreeks in een applicatie worden geopend, ze bevatten vaak alleen DATa voor interne doeleinden. Verschillende formaten die dezelfde bestandsextensie delen.

Met name de DAT-bestandsextensie werd en wordt nog steeds vaak gebruikt voor systeembestanden in MS-DOS- en Windows-besturingssystemen. De map Windows / System32 in de nieuwste Windows 10 staat bijvoorbeeld nog steeds vol met verschillende .DAT-bestanden. Maar over het algemeen kan een .DAT-bestand van alles zijn. Als u niet zeker weet waar uw .DAT-bestand vandaan komt, voert u eerst en vooral antivirussoftware uit. Zodra u weet dat het bestand veilig is, gebruikt u FileAlyzer om de oorsprong van uw bestand te bepalen.

Programma's die .DAT-bestanden kunnen openen

Jordan Russell
Inno Setup
Windows
Windows
Miranda IM Project
Miranda IM
Windows
Windows
Skype Limited
Skype
Windows
Microsoft Corporation
Microsoft Word
Windows
Cross-platform
Microsoft Corporation
Microsoft Windows
Windows
Apple, Inc.
iPhoto
Mac OS
Mac OS
Mac OS
GNU Project
GLPK
Linux
The Database Managers, Inc.
DataFlex
Linux
Linux
Opera Software ASA
Opera Mobile
Android

Hoe open je een .DAT-bestand?

Als u problemen ondervindt bij het openen van het bestand DAT, is het probleem in de meeste gevallen alleen het ontbreken van de juiste applicatie geïnstalleerd. Selecteer een van de programma's uit de lijst en installeer deze op uw apparaat. Het besturingssysteem zou automatisch de bestandsindeling DAT moeten associëren met het geïnstalleerde programma. Als dit niet het geval is, klik dan met de rechtermuisknop op uw DAT-bestand en selecteer in het menu "Openen met" . Selecteer vervolgens het geïnstalleerde programma en bevestig de bewerking. Nu zouden alle DAT-bestanden automatisch moeten openen met het geselecteerde programma.

Vergelijkbare bestanden